är det här allt?

Snart börjar skolan igen, och även för mig. Fyra år till ska jag sitta i en skolbänk för att utbilda mig till lärare. Är detta det jag vill? Fyra år i skolan och sedan jobba som lärare i hela mitt liv? Verkligen inte! Jag vill ut och resa, se världen. Upptäcka andra kulturer och besöka platser jag tidigare varit på som jag vill se igen, och nya platser såklart. Helst av allt vill jag inte ens bo i Sverige som "vuxen", men hur lätt är det? Jag vill inte lämna allt och flytta till ett annat land och hoppas på att jag kan försörja mig där. Men jag vill inte heller bo och leva här i Sverige i hela mitt liv.

Kanske kan man göra något mellanting. Jag hade en kompis som bodde i thailand i 3 månader, hon fick med sig "läxor" som hon skulle göra medan hon var där. Hon gick under dessa 3 månader i en slags svensk skola där en lärare hjälpte med det hon behövde hjälp med för att klara av det hennes lärare i Sverige hade sagt åt henne att göra. Något sådant skulle jag kunna bli. Jag kan även jobba ihop en massa pengar och bosätta mig utomlands några månader eller något år för att sedan komma tillbaka och fortsätta som lärare. Eller jag kanske kan köpa/hyra en bostad utomlands som jag besöker under sommar och vinterlov?

Hur det än blir så hoppas jag att jag gjort rätt val, men det kan endast tiden avgöra. Förhoppningsvis så behöver jag inte ångra mitt val.


Några platser som jag vill besöka igen:


kreta -08


Thailand -08


Tyskland -09


Polen -07


Italien -07


Kommentarer
Postat av: chris

jag känner lite samma som du. Det var därför jag hoppas av min fritidspedagos utbildnig för jag kände att jag ville ha mer frihet att göra vad jag vill och jobba lite på olika ställen. Men jag tycker du ska testa och se. Om det inte känns rätt är det bara att hoppa av och att söka igen om några år. Om du känner då att du vill plugga :)

2011-08-11 @ 23:22:07
URL: http://chriisss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0